Kurssit ja leirit

Turun Suzukikoulu järjestää vuosittain kursseja ja leirejä lapsille, nuorille ja aikuisille.

Seuraavat kurssit ja leirit:

DALCROZE-rytmiikan kurssi opettajille

7.-8.4.2018 Turku

Kurssiesite

Dalcroze-rytmiikassa, joka on keholliseen oppimiseen perustuva musiikkikasvatuksen lähestymistapa, oppilas oppii ensisijaisesti oman osallistumisen ja henkilökohtaisen kokemuksien kautta. Samaan aikaan oppiminen tapahtuu aina ryhmässä vuorovaikutuksessa toisten oppilaiden kanssa. Oppilaita rohkaistaan ja opetetaan tiedostamaan muiden oppilaiden toimintaa ja tapoja, ilmaista musiikkia sekä kokeilemaan ja soveltamaan toisen keksimiä ideoita omissa liikkeissä. Myös ryhmässä toimiminen edellyttää tietynlaista virittäytymistä musiikin vivahteiden toisten toiminnan kuuntelemiseen. Jaettu kehollinen yhteistoiminta voi muuttaa ryhmän jäsenten ajattelua ja heidän välisiä suhteitaan paljon tehokkaammin kuin asioiden käsittely kielen ja käsitteellistämisen avulla. Musiikin käsitteiden ymmärtäminen tapahtuu syvällisesti, oman kehollisen kokemisen kautta.

KM, yliopisto-opettaja, väitöskirjatutkija Katja Sutela Oulun yliopistosta tarjoaa eväitä musiikin oppimiseen ja soitonopetukseen kehollisen musiikillisten kokemisen välinen. Kurssilla tutustutaan rytmiikka-, säveltapailu- ja improvisaatioharjoituksiin omaa kehoa apuna käyttäen. Kurssi on jatkoa keväänn 2016 kurssille, mutta myös uudet opiskelijat ovat tervetulleita ja pääsevät mukaan ilman aiempaa kokemusta kehollisesta musiikkikasvatusmenetelmästä. Kurssin aikana on opetustunteja 10 x 45 min. Kurssille mahtuu 15-20 henkeä ja se sopii musiikin-, soiton- ja teorianopettajille.

Aika ja paikka

Lauantaina 7.4.2018 klo 14.00-18.30
Sunnuntaina 8.4.2018 klo 10.00-14.00
Turun Suzukikoulu, Pitkäpellonkatu 2, 20900 Turku

Kurssimaksu

75 e/ osallistuja

Ilmoittautuminen

Sitovat ilmoittautumiset 16.3.2018 sini.lavastre@turunsuzukikoulu.fi

Turun Suzukikoulun toiminnanjohtaja Sini Lavastre p. 044 2719 715

LASTEN TAIDELEIRI 19.-22.6.2017

Tervetuloa Turun Suzukikoulun järjestämälle taideleirille merelliseen Hirvensaloon!

Leirillä yhdistyvät musiikki, kuva- ja sanataide päivittäisissä työpajoissa ja retkillä lähiympäristössä. Leirin ammattitaitoinen opettaja johdattaa leiriläiset tarujen ja tarinoiden maailmaan. Musiikkia opetellaan laulaen ja liikkuen sekä soittaen eri instrumentteja. Kuvataiteen työpajoissa piirretään ja maalataan eri tekniikoilla ja välineillä. Lounas aikaan sekä välipalalla lapset syövät kotoa tuomansa eväät Suzukikoulun tiloissa. Leirin lopuksi järjestetään näyttely/konsertti, jossa nähdään ja kuullaan leirin aikaansaannoksia. Leiri sopii vasta-alkajista alkaen jo pidempään musiikkia tai kuvataiteita harrastaneille 7-12-vuotiaille lapsille. Leirille mahtuu max. 12 oppilasta. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Aika ja paikka
ma-to 19.–22.6.2017 klo 9.00–15.00
Turun Suzukikoulu, Pitkäpellonkatu 2, 20900 Turku

Leirimaksu
195 e/ oppilas, sisältää opetuksen ja materiaalit. Omat eväät mukaan.
Leirimaksuun sisältyy ilmoittautumismaksu 95 e, jota ei palauteta, jos leirille tulo peruuntuu.

Opettaja
Sini Lavastre, musiikkipedagogi (AMK) ja Suzuki-pedagogi

Ilmoittautuminen
Sitovat ilmoittautumiset 31.5.2017 mennessä ILMOITTAUTUMINEN tai p. 044 2719 715