Huilu

Yksi puhallinkin joukossa

Huilu on koulumme uusin instrumenttitulokas, ja tervetullut sellainen! Huilu on elegantti ja kaunisääninen soitin, jonka suosio pitää pintansa vuodesta toiseen. Huiluja on karkeasti jaotellen kahdenlaisia: poikkihuiluja ja nokkahuiluja, ja kummankin opetus onnistuu ammattitaitoiselta opettajaltamme.

Poikkihuilu soi viulun tavoin korkealta, ja sen roolina yhteissoitossa on siksi usein melodiasoitto. Huilu on tärkeä osa sinfoniaorkesteria ja myös erittäin suosittu instrumentti jazzmusiikissa. Poikkihuilun soiton voi aloittaa, kunhan kädet yltävät sormiotteisiin. Lapsille on erikoisvalmisteisia huiluja, jotka ottavat huomioon lapsen käsien ja käsivarsien pienuuden.

Varsinkin pienet lapset saattavat haluta aloittaa nokkahuilulla sen helpomman puhallustekniikan vuoksi ja vaihtaa myöhemmin poikkihuiluun, mutta nokkahuilun soitossa pidemmälle edistyminenkin on kiinnostava mahdollisuus, nokkahuiluja kun on monen kokoisia ja äänialaltaan erilaisia versioita.

Opettaja neuvoo oikeanlaisen huilun hankinnassa, kysy vain rohkeasti ja liity mukaan Suzuki-perheeseemme!