Turun Suzukikoulun opettajatAmmattitaidolla,
rakkaudesta musiikkiin

https://turunsuzukikoulu.fi/wp-content/uploads/2019/05/background_06.jpg
https://turunsuzukikoulu.fi/wp-content/uploads/2020/07/DSC00863-Edit@0.25x.jpg

Sini Lavastre

Rehtori, pianonsoiton opettaja
Opinnot

Musiikkipedagogi (YAMK), Suzuki-pedagogi
Kansainvälinen Suzuki-opettajatutkinto, III-taso
Opetushallinnon tutkinto

Yhteystiedot

p. +358 44 2719 715
sini.lavastre@turunsuzukikoulu.fi

Kielet

Esittely

Turun Suzukikoulun sydän ja kantava voima, Sini Lavastre, perusti Turun Suzukikoulun vuonna 2009. Lavastre aloitti pianonsoiton 5-vuotiaana Suzuki-menetelmällä. Hän valmistui Oulun seudun ammattikorkeakoulusta vuonna 2004 pääinstrumenttinaan piano, sivuinstrumentteina klassinen laulu sekä sello. Vuonna 2019 Lavastre valmistui musiikkipedagogiksi ylemmällä ammattikorkeakoulututkinnolla Metropoliasta, Helsingistä. Suzuki-opettajana hän on toiminut vuodesta 2001 lähtien.

Lavastre on pedagogina positiivinen ja innostava opettaja. Hän ymmärtää pienten soittajien kehitystä, on yhteistyökykyinen ja kannustava myös vanhemmille heidän vaativassa lahjakkuuskasvatustyössään.

Lavastre on esiintynyt vuosien varrella lukuisissa erilaisissa kokoonpanoissa pianistina ja laulajana sekä klassisen että kevyen musiikin saralla. Hän myös säveltää ja sanoittaa omaa musiikkia. Vuonna 2019 Lavastre julkaisi soololevyn Matkalla (2019) sekä uuden oppimateriaalin Pohjolan eläimet ja nuoret pianistit (2019).

Leea Lahtela

Laulu, perhemuskari
Opinnot

musiikkipedagogi (AMK),
Kansainvälinen Suzuki-opettajatutkinto, II-taso

Yhteystiedot
Kielet

Esittely

Leea valmistui musiikkipedagogiksi Lahden ammattikorkeakoulusta vuonna 2014. Opiskeluaikana hän tutustui laulusuzukiin ja se imaisi heti mukaansa.

”Suzukiopetuksessa viehättää sen mahdollisuudet ja käyttövarat, mitä kaikkea lasten kanssa voikaan tehdä! Lauluääni on todella monipuolinen ja rikas instrumentti, joka taipuu monenlaiseen musiikkiin. Jokaisella on aivan omanlainen ääni, ja se tekee laulunopettajan työstä mielenkiintoista ja haastavaa.”

Opettajana Leea rohkaisee oppilasta mahdollisuuksien mukaan itse keksimään ja oivaltamaan, myönteiset kokemukset innostavat oppimaan lisää. Leea painottaa opetuksessaan tekemisen iloa ja yhdessä kokemista. Laulusuzuki on oivallinen koko perheen harrastus, johon on helppo tulla mukaan. Laulusuzukitunneilla voi kokea naurua, iloista mieltä, lämpimiä ajatuksia, rauhoittumista, kuuntelua, ja tietysti ennen kaikkea, laulua!

Leea on esiintynyt erilaisissa kokoonpanoissa sekä solistina että kuorolaisena. Musiikissa ja laulamisessa tärkeitä ovat ilo, tunteet ja kokemukset. Musiikin kautta koetut elämykset sekä konserteissa että laulu- ja soittotunneilla kantavat arjen keskellä.

https://turunsuzukikoulu.fi/wp-content/uploads/2015/10/LEEA-LAHTELA.jpg
https://turunsuzukikoulu.fi/wp-content/uploads/2020/07/Eerika.jpg

Eerika Ketonen

Sello, soitinkaruselli, muha
Opinnot

Muusikko (AMK), Suzuki-pedagogi
Kansainvälinen Suzuki-opettajatutkinto, III-taso

Yhteystiedot
Kielet

Esittely

Sellosoiton opettajamme Eerika Ketonen valmistui Turun Musiikkiakatemiasta muusikoksi (AMK) vuonna 2010. Hän on toiminut freelancermuusikkona vuodesta 2009 lähtien Turun kaupunginteatterissa ja Åbo Svenska Teaterissa. Muusikkona Ketonen on monipuolinen, rohkea ja rempseä. Hän arvostaa enemmän musisoinnista saatavaa iloa kuin saavutuksia ja kilpailumenestystä. Sellonsoiton opettajana Ketonen on toiminut Turun Suzukikoulussa vuodesta 2012 lähtien.

”Rakastan työtäni opettajana! Rakastan haasteita ja sitä, ettei ole olemassa valmiita ratkaisumalleja, jotka toimisivat jokaisen oppilaan kohdalla. Uskon Suzuki-menetelmän toimivuuteen, oli oppilas minkä ikäinen tahansa ja minkälaisista taustoista tahansa.”

Johanna Schwela

Viulu
Opinnot

Musiikkipedagogi (AMK), Suzuki-pedagogi,
Kansainvälinen Suzuki-opettajatutkinto, III-taso

Yhteystiedot
Kielet

Esittely

Viulunsoiton opettajamme Johanna Schwela valmistui Turun Konservatoriosta musiikkipedagogi-linjalta vuonna 2000 ja täydensi koulutustaan musiikkipedagogiksi (AMK) vuonna 2005. Viulunsoiton opettajana hän toiminut Musiikkiopisto Arkipelagissa vuodesta 2000 sekä Suzuki-opettajana Turun Suzukikoulussa vuodesta 2013 lähtien. Muusikkona Schwelalla on takanaan monipuolinen kattaus mm. kletzmer-musiikkia, bluegrass-yhtye, huumoribändi Vilperin Perikunta sekä etnopiirteinen Transkaakko-yhtye. Schwela jakaa ikuisen ihastuksen irlantilaista kansanmusiikkia kohtaan.

Opettajana Johanna pyrkii olemaan mahdollisimman innostava ja kannustava. Palkitsevimpia hetkiä ovat pienten ahaa-elämysten ja oivallusten todistaminen soittotuntitilanteissa ja onnistumisen kokemusten välittäminen oppilaalle. Sanonta ”työ tekijäänsä opettaa” on mitä sattuvin varsinkin hyvin pienten oppilaiden kanssa toimiessa. Tervetuloa nauravaisen Johannan tunneille!

https://turunsuzukikoulu.fi/wp-content/uploads/2020/07/DSC01683-Edit.jpg
https://turunsuzukikoulu.fi/wp-content/uploads/2020/07/DSC01771-Edit.jpg

Janne Malinen

Kitara, sähkökitara
Opinnot

Musiikkipedagogi (AMK), FM

Yhteystiedot

p. +358 45 847 5955
janne.malinen@turunsuzukikoulu.fi

Kielet

Esittely

Olen 36-vuotias muusikko, kitaristi ja kitaransoiton opettaja. Minulle musiikki on syvästi
inhimillinen tarve, keino käsitellä tunteita, yhtälailla ilon kuin surunkin kanava. Mielestäni
musiikki tuo ihmisiä yhteen, rikastaa arkea, saa vipinää liikkeisiin ja innostaa istumaan
tuntikausia soittimen kanssa silläkin uhalla, että myöhästyy bussista tai unohtaa jonkun muun
vähemmän tärkeän askareen.

Uskon, että jokainen löytää musiikin valtamerestä oman saarekkeensa, missä kokee kutkutusta
etsiä uusia polkuja tai jäädä hoitamaan jo istuttamaansa puuta ja seuraamaan sen kasvua.
Vaikka harjoittelu vaatii usein loputonta toistamista, on se tylsää puurtamista vain silloin, kun
oma musiikkisuhde ei ole saanut kehittyä sallivassa, avoimessa ja virikkeisessä ympäristössä.

Katri Heino

Kitara, sähkökitara
Opinnot

Musiikkipedagogi (AMK), Suzuki-pedagogi
Kansainvälinen Suzuki-opettajatutkinto, V-taso

Yhteystiedot

p. +358 50 573 9271
katri.heino@turunsuzukikoulu.fi

Kielet

Esittely

Katri Heino opettanut kitaransoittoa vuodesta 2005 lähtien ja on koulutukseltaan Suzuki­pedagogi sekä valmistunut musiikkipedagogiksi Helsingin Metropolian Ammattikorkeakoulusta. Lisäksi hän on opiskellut musiikkitiedettä, kasvatustiedettä sekä kulttuurihistoriaa Turun yliopistossa. Suzuki­pedagogiikassa Heino pitää tärkeänä ajatuksena sitä, että kaikki voivat oppia soittamaan ja musisoiminen tuottaa iloa meille kaikille. Soittaminen voi olla koko perheen yhteinen harrastus.

Muusikkona Heino on koulutukseltaan klassinen kitaransoittaja. Tämän lisäksi hän on soittanut irlantilaista kansanmusiikkia, käynyt flamencokitarakursseilla, niin Espanjassa kuin Suomessa, ja tutustunut luutun, barokkikitaran ja sähkökitaran soittoon. Lisäksi hän sovittaa ja säveltää kappaleita oppilaille ja opetuskäyttöön.

”Mielestäni kitara on monipuolinen soitin ja soveltuu monenlaisen musiikin soittamiseen. Siksi kannustan myös oppilaitani tutustumaan eri musiikkityyleihin perinteisten Suzuki­-kappaleiden rinnalla.”

https://turunsuzukikoulu.fi/wp-content/uploads/2020/07/Katri.jpg