Opettajat

Koulun opettajat ovat musiikin ammattilaisia ja erikoistuneet Suzuki-menetelmään. Opettajat osallistuvat ESA:n (European Suzuki Association) valvomiin Suomen Suzuki-yhdistyksen järjestämiin Suzuki-opettajainkoulutuksiin sekä ovat Suomen Suzuki-yhdistyksen jäseniä.

nosto-opettajat

Rehtori, pianon- ja musiikkileikkikoulun opettaja:
Sini Lavastre
musiikkipedagogi (YAMK), Suzuki-pedagogi, Master of Music
kansainvälinen Suzuki-opettajatutkinto, III-taso
p. 044 2719 715
sini.lavastre@turunsuzukikoulu.fi
icon-fi icon-ru icon-en icon-fr

Turun Suzukikoulun sydän ja kantava voima, rehtorina toimiva musiikkipedagogi (YAMK) ja Suzuki-pedagogi Sini Lavastre, perusti Suzukikoulun Turkuun vuonna 2009. Lavastre aloitti itse pianonsoiton 5-vuotiaana Suzuki-menetelmällä. Hän valmistui Oulun seudun ammattikorkeakoulusta vuonna 2004 pääinstrumenttinaan piano, sivuinstrumentteina klassinen laulu sekä sello. Vuonna 2019 Lavastre valmistui musiikin maisteriksi ylemmällä ammattikorkeakoulututkinnolla Metropoliasta, Helsingistä. Suzuki-opettajana hän on toiminut vuodesta 2001 lähtien aluksi Oulun Suzukikoulussa ja myöhemmin Turussa sekä on tehnyt kansainvälisen Suzuki-opettajatutkinnon III-tason. Hän on esiintynyt vuosien varrella lukuisissa erilaisissa kokoonpanoissa pianistina ja laulajana sekä klassisen että kevyen musiikin saralla.

Turun Suzukikoulussa Lavastre toimii rehtorin toimenkuvan lisäksi pianonsoiton ja musiikkileikkikoulun opettajana. Lavastre on positiivinen ja innostava opettaja. Hän ymmärtää pienten soittajien kehitystä, on yhteistyökykyinen ja kannustava myös vanhemmille heidän vaativassa lahjakkuuskasvatustyössään.

 

Kitaran- ja sähkökitaran opettaja: (äitiysloma lukuvuosi 2019-2020)
Katri Heino
musiikkipedagogi (AMK), Suzuki-pedagogi
kansainvälinen Suzuki-opettajatutkinto, V-taso
p. 050 573 9271
kapaju@gmail.com

icon-fi icon-ru icon-en icon-fr

Katri Heino opettanut kitaransoittoa vuodesta 2005 lähtien ja on koulutukseltaan Suzuki­pedagogi sekä valmistunut musiikkipedagogiksi Helsingin Metropolian Ammattikorkeakoulusta. Lisäksi hän on opiskellut musiikkitiedettä, kasvatustiedettä sekä kulttuurihistoriaa Turun yliopistossa. Suzuki­pedagogiikassa Heino pitää tärkeänä ajatuksena sitä, että kaikki voivat oppia soittamaan ja musisoiminen tuottaa iloa meille kaikille. Soittaminen voi olla koko perheen yhteinen harrastus.

Muusikkona Heino on koulutukseltaan klassinen kitaransoittaja. Tämän lisäksi hän on soittanut irlantilaista kansanmusiikkia, käynyt flamencokitarakursseilla, niin Espanjassa kuin Suomessa, ja tutustunut luutun, barokkikitaran ja sähkökitaran soittoon. Lisäksi hän sovittaa ja säveltää kappaleita oppilaille ja opetuskäyttöön. ”Mielestäni kitara on monipuolinen soitin ja soveltuu monenlaisen musiikin soittamiseen. Siksi kannustan myös oppilaitani tutustumaan eri musiikkityyleihin perinteisten Suzuki­-kappaleiden rinnalla.”
11864927_1120490141295296_3796287770669115802_o

Kitaran- ja sähkökitaran opettaja:
Ilkka Turta
Master of Music, Musiikkipedagogi (AMK)
p. 041 506 5048
ilkka.turta@gmail.com

icon-fi icon-ru icon-en

Sellonsoiton, soitinkarusellin ja musiikinhahmotuksen opettaja:
Eerika Ketonen
muusikko (AMK), Suzuki-pedagogi
kansainvälinen Suzuki-opettajatutkinto, III-taso
p. 045 131 1886
eerika.ketonen@gmail.com
icon-fi icon-ru icon-en icon-fr

Sellosoiton opettajamme Eerika Ketonen valmistui Turun Musiikkiakatemiasta muusikoksi (AMK) vuonna 2010. Hän on toiminut freelancermuusikkona vuodesta 2009 lähtien Turun kaupunginteatterissa ja Åbo Svenska Teaterissa. Muusikkona Ketonen on monipuolinen, rohkea ja rempseä. Hän arvostaa enemmän musisoinnista saatavaa iloa kuin saavutuksia ja kilpailumenestystä. Sellonsoiton opettajana Ketonen on toiminut Turun Suzukikoulussa vuodesta 2012 lähtien. Hän on suorittanut kansainvälisen Suzuki-opettajatutkinnon I-tason.

”Rakastan työtäni opettajana! Rakastan haasteita ja sitä, ettei ole olemassa valmiita ratkaisumalleja, jotka toimisivat jokaisen oppilaan kohdalla. Uskon Suzuki-menetelmän toimivuuteen, oli oppilas minkä ikäinen tahansa ja minkälaisista taustoista tahansa.”
Musapiknik_2015-14-web

Viulunsoiton opettaja:
Johanna Schwela
musiikkipedagogi (AMK), Suzuki-pedagogi,
kansainvälinen Suzuki-opettajatutkinto, III-taso
p. 040 512 6137
johanna.schwela@gmail.com
icon-fi icon-ru icon-en

Viulunsoiton opettajamme Johanna Schwela valmistui Turun Konservatoriosta musiikkipedagogi-linjalta vuonna 2000 ja täydensi koulutustaan musiikkipedagogiksi (AMK) vuonna 2005. Viulunsoiton opettajana hän toiminut Musiikkiopisto Arkipelagissa vuodesta 2000 sekä Suzuki-opettajana Turun Suzukikoulussa vuodesta 2013 lähtien. Schwela suorittaa parhaillaan Suzuki-opettajatutkinnon I-tasoa. Muusikkona Schwelalla on takanaan monipuolinen kattaus mm. kletzmer-musiikkia, bluegrass-yhtye, huumoribändi Vilperin Perikunta sekä etnopiirteinen Transkaakko-yhtye. Schwela jakaa ikuisen ihastuksen irlantilaista kansanmusiikkia kohtaan.

Opettajana Scwela pyrkii olemaan mahdollisimman innostava ja kannustava. Palkitsevimpia hetkiä ovat pienten ahaa-elämysten ja oivallusten todistaminen soittotuntitilanteissa ja onnistumisen kokemusten välittäminen oppilaalle. Sanonta ”työ tekijäänsä opettaa” on mitä sattuvin varsinkin hyvin pienten oppilaiden kanssa toimiessa. Tervetuloa nauravaisen Johannan tunneille!
11855679_1120494977961479_3540141943049608251_n

Laulusuzukin ja musiikkileikkikoulun opettaja:
Leea Lahtela
musiikkipedagogi (AMK), kansainvälinen Suzuki-opettajatutkinto, II-taso
p. 044 560 3726
leea.lahtela@gmail.com

Leea valmistui musiikkipedagogiksi Lahden ammattikorkeakoulusta vuonna 2014. Opiskeluaikana hän tutustui laulusuzukiin ja se imaisi heti mukaansa. Tällä hetkellä hän on laulusuzukiopettajakoulutuksessa. Leea on esiintynyt erilaisissa kokoonpanoissa sekä solistina että kuorolaisena. Musiikissa ja laulamisessa tärkeitä ovat ilo, tunteet ja kokemukset. Musiikin kautta koetut elämykset sekä konserteissa että laulu- ja soittotunneilla kantavat arjen keskellä.

”Suzukiopetuksessa viehättää sen mahdollisuudet ja käyttövarat, mitä kaikkea lasten kanssa voikaan tehdä! Lauluääni on todella monipuolinen ja rikas instrumentti, joka taipuu monenlaiseen musiikkiin. Jokaisella on aivan omanlainen ääni, ja se tekee laulunopettajan työstä mielenkiintoista ja haastavaa.” Opettajana Leea rohkaisee oppilasta mahdollisuuksien mukaan itse keksimään ja oivaltamaan, myönteiset kokemukset innostavat oppimaan lisää. Leea painottaa opetuksessaan tekemisen iloa ja yhdessä kokemista. Laulusuzuki on oivallinen koko perheen harrastus, johon on helppo tulla mukaan. Laulusuzukitunneilla voi kokea naurua, iloista mieltä, lämpimiä ajatuksia, rauhoittumista, kuuntelua, ja tietysti ennen kaikkea, laulua!
LEEA LAHTELA