Aikuisosasto

Oletko soittanut lapsena pianoa ja jättänyt harrastuksen kesken? Oletko aina haaveillut osaavasi soittaa vaikkapa selloa tai haluaisitko osata säestää lastasi kitaralla? Toteuta unelmasi Turun Suzukikoulussa, sillä koulussamme on opetuspaikkoja myös aikuisille. Opetusta annetaan pianon-, viulun-, sellon-, laulun-kitaran- ja sähkökitaransoitossa. Pianon- ja kitaransoitossa on mahdollista opiskella myös vapaan säestyksen taitoja.

Oppilaat voivat ostaa kymmenen kerran soittotuntipaketteja ja soittotunnit pidetään sovitusti lukukauden aikana. Tunnit voivat olla viikoittain tai esimerkiksi joka toinen viikko.

Aikuisoppilaat voivat halutessaan esiintyä koulumme konserteissa solisteina tai osana erilaisia kokoonpanoja.

Soitinopintojen tavoitteena on ohjata oppilasta puhtaaseen sekä musiikillisesti rikkaaseen ja luovaan ilmaisuun. Opetus on tasolta toiselle etenevää ja tavoitteena on syventää jo aikaisemmin opittuja asioita. Ohjelmistona käytetään Suzuki-ohjelmiston lisäksi myös muuta materiaalia sisällyttäen opetukseen eri musiikin aika- ja tyylilajeja, suomalaista musiikkia sekä oman aikamme musiikkia. Soitettava ohjelmisto valitaan opettajan kanssa yhdessä.
1e_edited

Tavoitteina ja keskeisinä sisältöinä on, että oppilas:

• tutustuu omaan instrumenttiinsa ja luo siihen kiinteän ystävyyssuhteen
  • kokee soittamisen iloa
  • opettelee luontevia soittoasentoja
  • kehittää instrumentin soittamisen tekniikkaa
  • pystyy tuottamaan kaunista ja puhdasta ääntä
  • oppii kaunista fraseerausta
  • löytää sisäisen pulssin
  • oppii nuotinlukutaitoa ja prima vistaa
  • tutustuu monipuolisesti eri musiikin aika- ja tyylilajeihin
  • oppii tulkitsemaan monipuolista ohjelmisto
  • oppii yhteissoittotaitoja ja solistisia valmiuksia
  • saa positiivisia esiintymiskokemuksia ja oppii välittämään musiikillisia ajatuksiaan yleisölle
  • tutustuu improvisointiin
  • tutustuu vapaaseen säestykseen (pianistit ja kitaristit)

Soittotunteja ei korvata oppilaan sairaspoissaolon tai matkan takia.