Aikuisosasto

elderly dad and son are playing music at home, relax activity at home with family

Oletko soittanut lapsena pianoa ja jättänyt harrastuksen kesken? Oletko aina haaveillut osaavasi soittaa vaikkapa selloa tai haluaisitko osata säestää lastasi kitaralla?

Toteuta unelmasi Turun Suzukikoulussa, sillä koulussamme on opetuspaikkoja taiteen perusopetuksessa myös aikuisille. Opetusta annetaan pianon-, viulun-, sellon-, laulun-, kitaran- ja sähkökitaransoitossa. Voit osallistua yksilö- ja ryhmätunneille. Halutessasi voit esiintyä koulumme konserteissa solistina tai osana erilaisia kokoonpanoja. Tyylilaji on vapaa!

Voit ostaa 30 minuutin tai 45 minuutin soittotuntipaketteja ja soittotunnit pidetään sovitusti lukukauden aikana. Tunnit voivat olla viikoittain tai esimerkiksi joka toinen viikko.

Tavoitteina ja keskeisinä sisältöinä ovat, että oppilas:

• tutustuu omaan instrumenttiinsa ja luo siihen kiinteän ystävyyssuhteen
  • kokee soittamisen iloa
  • opettelee luontevia soittoasentoja
  • kehittää instrumentin soittamisen tekniikkaa
  • pystyy tuottamaan kaunista ja puhdasta ääntä
  • oppii kaunista fraseerausta
  • löytää sisäisen pulssin
  • oppii nuotinlukutaitoa ja prima vistaa
  • tutustuu monipuolisesti eri musiikin aika- ja tyylilajeihin
  • oppii tulkitsemaan monipuolista ohjelmisto
  • oppii yhteissoittotaitoja ja solistisia valmiuksia
  • saa positiivisia esiintymiskokemuksia ja oppii välittämään musiikillisia ajatuksiaan yleisölle

Yleinen oppimäärä: Klassisesta rockiin

Aikuisosaston opinnot koostuvat taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman yhteisistä opinnoista 300 h ja teemaopinnoista 200 h. Yhteiset ja teemaopinnot kertyvät rinnakkain koko opintojen ajan.

Musiikin yleisen oppimäärän yhteisten opintojen tarkoituksena on perustaitojen hankkiminen sekä yhteismusisointitaitojen kehittäminen. Turun Suzukikoulun yhteiset opinnot on jaettu kuuteen tasolta toiselle etenevään kokonaisuuteen, joiden laskennallinen laajuus on 300 h. Opintokokonaisuuksia ovat musiikkitaito 1- 5 sekä musiikinhahmotus 1. Näihin sisältyy instrumentin yksilöopetustayhteismusisointia, musiikin hahmottamista sekä solisitisia ja yhteisesiintymisiä.

Turun Suzukikoulun yleisen oppimäärän teemaopintojen tavoitteena on opittujen taitojen syventäminen ja kehittäminen. Teemaopinnot ovat valinnaisia ja tarjonta vaihtelee vuosittain. Teemaopintojen laskennallinen laajuus on 200 h. Teemaopintoja voivat olla solistiset opinnot, pop-musiikki, musiikkiteknologia, säveltäminen ja improvisointi, kansanmusiikki, vapaa säestys ja kamarimusiikki.