Turun Suzukikoulun opettajatAmmattitaidolla,
rakkaudesta musiikkiin

https://turunsuzukikoulu.fi/wp-content/uploads/2019/05/background_06.jpg
https://turunsuzukikoulu.fi/wp-content/uploads/2020/07/Eerika.jpg

Eerika Ketonen

Turun Suzukikoulun rehtori. Sello, piano, pianomuskari
Opinnot

Muusikko (AMK), Suzuki-pedagogi
Kansainvälinen Suzuki-opettajatutkinto, III taso (sello)

Suzuki-opettajakoulutuksessa (piano)

Yhteystiedot

p. +358 44 271 9715
etunimi.sukunimi@turunsuzukikoulu.fi

Kielet

Esittely

Rehtorimme Eerika Ketonen valmistui Turun Musiikkiakatemiasta muusikoksi (AMK) vuonna 2010. Hän on toiminut freelancermuusikkona vuodesta 2009 lähtien mm. Turun kaupunginteatterissa ja Åbo Svenska Teaterissa. Muusikkona Ketonen on monipuolinen, rohkea ja rempseä. Hän arvostaa enemmän musisoinnista saatavaa iloa kuin saavutuksia ja kilpailumenestystä. Sellonsoiton opettajana Ketonen on toiminut Turun Suzukikoulussa vuodesta 2012 lähtien.

”Rakastan työtäni opettajana! Rakastan haasteita ja sitä, ettei ole olemassa valmiita ratkaisumalleja, jotka toimisivat jokaisen oppilaan kohdalla. Uskon Suzuki-menetelmän toimivuuteen, oli oppilas minkä ikäinen tahansa ja minkälaisista taustoista tahansa.”

Iina Kivimäki

Piano
Opinnot

MuM, Kansainvälinen Suzuki-opettajatutkinto, II taso

Yhteystiedot

p. 050 350 3411
etunimi.sukunimi@turunsuzukikoulu.fi

Kielet

Esittely

Iina Kivimäki valmistui Musiikin Maisteriksi Sibelius-Akatemian Musiikkikasvatuksen koulutusohjelmasta vuonna 2006, ja Suzuki-opettajaksi (taso 2) kesällä 2019.  Tällä hetkellä hän jatkaa piano-opintojaan Turun avoimessa AMK:ssa Jukka Juvosen johdolla.

Työuransa aikana Kivimäki on toiminut pääosin pianonsoitonopettajana, mutta myös säestäjänä, musiikkileikkikoulun opettajana, kuoronjohtajana ja kanttorina. Harrastusinstrumentteja hänellä ovat harppu ja laulu, joita hän hyödyntää mm. Key Ensemblen ja Trio Main kanssa.

”Opettajana olemisen paras puoli on se, kun saa kehua oppilaita! Jokainen oppii, omalla tavallaan ja omassa aikataulussaan, ja opettajan tehtävä on auttaa oppilasta löytämään juuri hänelle itselleen paras tapa oppia. Musiikki – ja varsinkin yhteismusisointi – on enemmän kuin osiensa summa, jonka avulla voidaan saada upeita elämyksiä, niin soittajana kuin kuulijana.”

https://turunsuzukikoulu.fi/wp-content/uploads/2022/10/DSC00047.jpg

Marie Hahta

Piano
Opinnot

Muusikko, musiikkitieteen opintoja, Suzuki-opettajakoulutuksessa

Yhteystiedot

p. 040 656 0605
etunimi.sukunimi@turunsuzukikoulu.fi

Kielet

Esittely

Olen turkulainen stipendillä palkittu pianisti, jolla on paljon historiaa musiikin parissa. Valmistuin Turun konservatoriosta vuonna 2013, jossa pääaineenani oli klassinen piano, jonka jälkeen olen laajentanut repertuaariani musiikkitieteen, yleisen kasvatustieteen ja taidehistorian opinnoilla, joita opiskelin Turun yliopistossa. Näiden lisäksi omaan työelämän kautta saatua harjaantuneisuutta mm. soitonopettajan, esiintyvän viihdemusiikkipianistin ja säestäjän töistä, jotka ovat osaltaan tuoneet runsaasti kokemusta erilaisten sovitusten, sävellysten ja nuotinnosten tekemisestä.

Koska olen omakohtaisesti havainnut kuuntelemisen ja korvakuulon kautta tapahtuvan soittamisen äärettömän kehittäväksi ja hedelmälliseksi metodiksi aikuisiälläkin omaksuttuna, niin samaa jo lapsille painottava Suzuki-menetelmä on mielestäni vallan erinomainen. Muusikkona pidän musiikkia lähtökohtaisesti hetkessä elävänä ainutlaatuisena lahjana, jonka soittaja antaa kuulijalle – ja mikä hienointa, kuka tahansa koskettimiin yltävä voi välittää tällaisen lahjan itselleen ja ympäristölleen. Näiden ajatusten mukaisesti pyrin opettajana auttamaan siinä, että musiikkiharrastuksessa on mukana iloa, rakkautta ja kauneutta, jotka ovat parhaimmillaan mukana läpi elämän.

https://turunsuzukikoulu.fi/wp-content/uploads/2022/09/Hahta_Marie_0027_email-scaled.jpg

Johanna Schwela

Viulu
Opinnot

Musiikkipedagogi (AMK), Suzuki-pedagogi
Kansainvälinen Suzuki-opettajatutkinto, V taso

Yhteystiedot

p. +358 40 512 6137
etunimi.sukunimi@turunsuzukikoulu.fi

Kielet

Esittely

Viulunsoiton opettajamme Johanna Schwela valmistui Turun Konservatoriosta musiikkipedagogi-linjalta vuonna 2000 ja täydensi koulutustaan musiikkipedagogiksi (AMK) vuonna 2005. Viulunsoiton opettajana hän toiminut Musiikkiopisto Arkipelagissa vuodesta 2000 sekä Suzuki-opettajana Turun Suzukikoulussa vuodesta 2013 lähtien. Muusikkona Schwelalla on takanaan monipuolinen kattaus mm. kletzmer-musiikkia, bluegrass-yhtye, huumoribändi Vilperin Perikunta sekä etnopiirteinen Transkaakko-yhtye. Schwela jakaa ikuisen ihastuksen irlantilaista kansanmusiikkia kohtaan.

Opettajana Johanna pyrkii olemaan mahdollisimman innostava ja kannustava. Palkitsevimpia hetkiä ovat pienten ahaa-elämysten ja oivallusten todistaminen soittotuntitilanteissa ja onnistumisen kokemusten välittäminen oppilaalle. Sanonta ”työ tekijäänsä opettaa” on mitä sattuvin varsinkin hyvin pienten oppilaiden kanssa toimiessa. Tervetuloa nauravaisen Johannan tunneille!

https://turunsuzukikoulu.fi/wp-content/uploads/2020/07/DSC01683-Edit.jpg

Katri Heino

Kitara, sähkökitara
Opinnot

Musiikkipedagogi (AMK), Suzuki-pedagogi
Kansainvälinen Suzuki-opettajatutkinto, V taso

Yhteystiedot

p. +358 50 573 9271
etunimi.sukunimi@turunsuzukikoulu.fi

Kielet

Esittely

Katri Heino opettanut kitaransoittoa vuodesta 2005 lähtien ja on koulutukseltaan Suzuki­pedagogi sekä valmistunut musiikkipedagogiksi Helsingin Metropolian Ammattikorkeakoulusta. Lisäksi hän on opiskellut musiikkitiedettä, kasvatustiedettä sekä kulttuurihistoriaa Turun yliopistossa. Suzuki­pedagogiikassa Heino pitää tärkeänä ajatuksena sitä, että kaikki voivat oppia soittamaan ja musisoiminen tuottaa iloa meille kaikille. Soittaminen voi olla koko perheen yhteinen harrastus.

Muusikkona Heino on koulutukseltaan klassinen kitaransoittaja. Tämän lisäksi hän on soittanut irlantilaista kansanmusiikkia, käynyt flamencokitarakursseilla, niin Espanjassa kuin Suomessa, ja tutustunut luutun, barokkikitaran ja sähkökitaran soittoon. Lisäksi hän sovittaa ja säveltää kappaleita oppilaille ja opetuskäyttöön.

”Mielestäni kitara on monipuolinen soitin ja soveltuu monenlaisen musiikin soittamiseen. Siksi kannustan myös oppilaitani tutustumaan eri musiikkityyleihin perinteisten Suzuki­-kappaleiden rinnalla.”

https://turunsuzukikoulu.fi/wp-content/uploads/2020/07/Katri.jpg

Mika Liljeblad

Kitara
Opinnot

Muusikon ammattitutkinto

Yhteystiedot

p. 050 532 4709
etunimi.sukunimi@turunsuzukikoulu.fi

Kielet

🇫🇮🇬🇧

Esittely
Mika Liljeblad on toiminut musiikin parissa monipuolisesti soitonopettajana, esiintyvänä kitaristina, musiikkitoimittajana ja tapahtumajärjestäjänä. Palmgren-Konservatoriossa opiskellut kitaristi on antanut opetusta eri ikäisille vasta-alkajista ja lapsista aina pidemmälle ehtineisiin 90-luvulta lähtien, ja toiminut myös esiintyvänä taiteilijana niin soolona kuin erilaisissa kokoonpanoissa. Erityisesti pienimuotoiset duot viulun, huilun, tai toisen kitaran kanssa ovat tuoneet ohjelmistoon laajuutta, jota on venytetty aina klassisesta puolikevyempään tunnelmointiin. Yhteistyöt laulajien kanssa, sekä säestystehtävät suuren harmonikkayhtyeen taustalla ovat tuoneet erilaista vastapainoa viihdemusiikin perinteestä.
”Mielestäni musiikin ei tarvitse olla suurta ja kovaäänistä, vaan voiman täytyy mahtavan volumen sijaan tulla itse musiikista. Kitaran hiljainen ääni sopii monenlaiseen tilaan, eikä harjoittelu onneksi häiritse seinänaapureita. Klassisen kitaran ilmaisumahdollisuus sisältää laajan sointipaletin, ja kitaran voikin ajatella olevan vaikka kokonainen pieni orkesteri yhdessä soittimessa. Opettajana haluan olla oppilaille ennen kaikkea kannustava, sillä myönteinen palaute ja positiiviset kokemukset soiton parista luovat kestävän pohjan koko elämänmittaiselle musiikkiharrastukselle.”
https://turunsuzukikoulu.fi/wp-content/uploads/2022/11/DSC00071.jpg

Elviira Salpaharju

Perhemuskari, soitinkaruselli, pianomuskari
Opinnot

Musiikkipedagogiopiskelija

Yhteystiedot

040 257 2986

etunimi.sukunimi@turunsuzukikoulu.fi

Kielet

🇫🇮🇬🇧🇹🇱

Esittely

Elviira Salpaharju on työskennellyt viulun alkeisopettajana parin vuoden ajan pienessä musiikkikoulussa Itä-Timorissa Kaakkois-Aasiassa.  Elviiran omat viuluopinnot sekä yleinen musiikin  osaaminen perustuu saatuihin yksityistunteihin ja työssä oppimiseen. Työssään Elviira on opettanut viulunsoiton alkeita sekä pienille lapsille että aikuisoppilaille. Erityistä Elviiran aikaisemmassa työssä on ollut monikielisyys, oppilaat kun ovat tulleet eri kansallisuuksista ja kielistä. Elviira rakastaakin etsiä tapoja kommunikoida oppilaan kanssa musiikkia käyttäen, myös silloin kun yhteinen kieli puuttuu kokonaan. Opettajana Elviira saa parhaan ilon irti hetkistä jolloin oppilas tajuaa ymmärtävänsä jotain uutta ja ihmeellistä, ja siksi hän on myös valmis jatkuvasti laajentamaan omaa kokemuspohjaansa oppimisen ja opettamisen erilaisista keinoista ja lähestymistavoista. Elviira rakastaa musiikkia ja sitä mitä sillä on annettavaa.

https://turunsuzukikoulu.fi/wp-content/uploads/2022/09/Elviira_Tyokuva_Smaller_2-1.jpg