Turun Suzukikoulun opettajatAmmattitaidolla,
rakkaudesta musiikkiin

https://turunsuzukikoulu.fi/wp-content/uploads/2019/05/background_06.jpg
https://turunsuzukikoulu.fi/wp-content/uploads/2020/07/Eerika.jpg

Eerika Ketonen

Turun Suzukikoulun rehtori. Sello, piano, pianomuskari
Opinnot

Muusikko (AMK), Suzuki-pedagogi
Kansainvälinen Suzuki-opettajatutkinto, III taso (sello)

Suzuki-opettajakoulutuksessa (piano)

Yhteystiedot

p. +358 44 271 9715
etunimi.sukunimi@turunsuzukikoulu.fi

Kielet

Esittely

Sellosoiton opettajamme Eerika Ketonen valmistui Turun Musiikkiakatemiasta muusikoksi (AMK) vuonna 2010. Hän on toiminut freelancermuusikkona vuodesta 2009 lähtien Turun kaupunginteatterissa ja Åbo Svenska Teaterissa. Muusikkona Ketonen on monipuolinen, rohkea ja rempseä. Hän arvostaa enemmän musisoinnista saatavaa iloa kuin saavutuksia ja kilpailumenestystä. Sellonsoiton opettajana Ketonen on toiminut Turun Suzukikoulussa vuodesta 2012 lähtien.

”Rakastan työtäni opettajana! Rakastan haasteita ja sitä, ettei ole olemassa valmiita ratkaisumalleja, jotka toimisivat jokaisen oppilaan kohdalla. Uskon Suzuki-menetelmän toimivuuteen, oli oppilas minkä ikäinen tahansa ja minkälaisista taustoista tahansa.”

Johanna Julin

Piano
Opinnot

Muusikko (AMK), Suzuki-opettajakoulutuksessa

Yhteystiedot

p. 358 500 173 807
etunimi.sukunimi@turunsuzukikoulu.fi

Kielet

Esittely

”Olen valmistunut Jyväskylän Ammattikorkeakoulusta (JAMK) vuonna 2015 pianistiksi ja minulla on vankka klassinen pianokoulutus takanani. Minulla on kokemusta erilaisissa kokoonpanoissa soittamisessa sekä säestyksistä.

Olen toiminut pianonsoiton opettajana jo opiskeluaikanani ja innostuin tällöin kovasti muiden soittamisesta innostuneiden ohjaamisesta musiikin maailmaan. Olen toiminut opettajana Suomen lisäksi Kiinassa sekä Dubaissa. Minulla on kokemusta hyvin eri ikäisten oppilaiden opettamisesta ja juuri jokaisen oppilaan kohtaaminen yksilönä vahvuuksineen ja tavoitteineen tekee opettamisesta niin antoisaa ja mielenkiintoista. Mielestäni on myös tärkeää opettaa oppilaalle, ei vain miten soittaa, vaan miten tehdä musiikkia. Tarvittaessa osaan olla tiukka ja vaativa opettaja, mutta myös rento ja ymmärtäväinen.”

https://turunsuzukikoulu.fi/wp-content/uploads/2021/08/IMG_20180513_174831-scaled.jpg

Leea Lahtela

Laulu, perhemuskari
Opinnot

musiikkipedagogi (AMK), Suzuki-pedagogi
Kansainvälinen Suzuki-opettajatutkinto, III taso

Yhteystiedot

p. 358 44 560 3726
etunimi.sukunimi@turunsuzukikoulu.fi

Kielet

Esittely

Leea valmistui musiikkipedagogiksi Lahden ammattikorkeakoulusta vuonna 2014. Opiskeluaikana hän tutustui laulusuzukiin ja se imaisi heti mukaansa.

”Suzukiopetuksessa viehättää sen mahdollisuudet ja käyttövarat, mitä kaikkea lasten kanssa voikaan tehdä! Lauluääni on todella monipuolinen ja rikas instrumentti, joka taipuu monenlaiseen musiikkiin. Jokaisella on aivan omanlainen ääni, ja se tekee laulunopettajan työstä mielenkiintoista ja haastavaa.”

Opettajana Leea rohkaisee oppilasta mahdollisuuksien mukaan itse keksimään ja oivaltamaan, myönteiset kokemukset innostavat oppimaan lisää. Leea painottaa opetuksessaan tekemisen iloa ja yhdessä kokemista. Laulusuzuki on oivallinen koko perheen harrastus, johon on helppo tulla mukaan. Laulusuzukitunneilla voi kokea naurua, iloista mieltä, lämpimiä ajatuksia, rauhoittumista, kuuntelua, ja tietysti ennen kaikkea, laulua!

Leea on esiintynyt erilaisissa kokoonpanoissa sekä solistina että kuorolaisena. Musiikissa ja laulamisessa tärkeitä ovat ilo, tunteet ja kokemukset. Musiikin kautta koetut elämykset sekä konserteissa että laulu- ja soittotunneilla kantavat arjen keskellä.

https://turunsuzukikoulu.fi/wp-content/uploads/2015/10/LEEA-LAHTELA.jpg

Johanna Schwela

Viulu
Opinnot

Musiikkipedagogi (AMK), Suzuki-pedagogi
Kansainvälinen Suzuki-opettajatutkinto, IV taso

Yhteystiedot

p. +358 40 512 6137
etunimi.sukunimi@turunsuzukikoulu.fi

Kielet

Esittely

Viulunsoiton opettajamme Johanna Schwela valmistui Turun Konservatoriosta musiikkipedagogi-linjalta vuonna 2000 ja täydensi koulutustaan musiikkipedagogiksi (AMK) vuonna 2005. Viulunsoiton opettajana hän toiminut Musiikkiopisto Arkipelagissa vuodesta 2000 sekä Suzuki-opettajana Turun Suzukikoulussa vuodesta 2013 lähtien. Muusikkona Schwelalla on takanaan monipuolinen kattaus mm. kletzmer-musiikkia, bluegrass-yhtye, huumoribändi Vilperin Perikunta sekä etnopiirteinen Transkaakko-yhtye. Schwela jakaa ikuisen ihastuksen irlantilaista kansanmusiikkia kohtaan.

Opettajana Johanna pyrkii olemaan mahdollisimman innostava ja kannustava. Palkitsevimpia hetkiä ovat pienten ahaa-elämysten ja oivallusten todistaminen soittotuntitilanteissa ja onnistumisen kokemusten välittäminen oppilaalle. Sanonta ”työ tekijäänsä opettaa” on mitä sattuvin varsinkin hyvin pienten oppilaiden kanssa toimiessa. Tervetuloa nauravaisen Johannan tunneille!

https://turunsuzukikoulu.fi/wp-content/uploads/2020/07/DSC01683-Edit.jpg
https://turunsuzukikoulu.fi/wp-content/uploads/2020/07/DSC01771-Edit.jpg

Janne Malinen

Kitara, sähkökitara
Opinnot

Musiikkipedagogi (AMK), FM

Kansainvälinen Suzukiopettajatutkinto, I taso

Yhteystiedot

p. +358 45 847 5955
etunimi.sukunimi@turunsuzukikoulu.fi

Kielet

Esittely

Olen 36-vuotias muusikko, kitaristi ja kitaransoiton opettaja. Minulle musiikki on syvästi
inhimillinen tarve, keino käsitellä tunteita, yhtälailla ilon kuin surunkin kanava. Mielestäni
musiikki tuo ihmisiä yhteen, rikastaa arkea, saa vipinää liikkeisiin ja innostaa istumaan
tuntikausia soittimen kanssa silläkin uhalla, että myöhästyy bussista tai unohtaa jonkun muun
vähemmän tärkeän askareen.

Uskon, että jokainen löytää musiikin valtamerestä oman saarekkeensa, missä kokee kutkutusta
etsiä uusia polkuja tai jäädä hoitamaan jo istuttamaansa puuta ja seuraamaan sen kasvua.
Vaikka harjoittelu vaatii usein loputonta toistamista, on se tylsää puurtamista vain silloin, kun
oma musiikkisuhde ei ole saanut kehittyä sallivassa, avoimessa ja virikkeisessä ympäristössä.

https://turunsuzukikoulu.fi/wp-content/uploads/2021/10/Silvia_Raia_profiilikuva.jpg

Silvia Raia

Huilu
Opinnot

Musiikin maisteri (poikkihuilu), musiikin kandidaatti (jazzhuilu), musiikkipedagogi

Yhteystiedot

p. 041 727 9562
raiasilvia95@gmail.com

Kielet
🇮🇹 🇫🇮 🇬🇧 🇪🇸
Esittely

Silvia Raia on italialainen huilisti. Hän valmistui maisteriksi pääaineenaan poikkihuilu Roomasta “Santa Cecilia” yliopistosta 2017 korkein arvosanoin. Vuonna 2019 hän valmistui kandidaatiksi jazzhuilun koulutusohjelmasta samasta yliopistosta. Raia jatkoi erikoistumistaan Frosinonessa ”Licinio Refice” yliopistossa, josta hän valmistui kamarimusiikin koulutusohjelmasta korkeimmin mahdollisin arvosanoin 2020.

Lukuvuonna 2020/21 hän oli työharjoittelussa Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa. Tällä hetkellä Raia jatkaa opintojaan Turun ammattikorkeakoulussa opiskellen musiikkipedagogiaa suomen kielellä.

Raia on toiminut poikkihuilun-, nokkahuilunsoiton ja muskarin opettajana Roomassa. Tällä hetkellä hän työskentelee huilunopettajana Turussa ja esiintyy säännöllisesti konserteissa.

Katri Heino

Kitara, sähkökitara
Opinnot

Musiikkipedagogi (AMK), Suzuki-pedagogi
Kansainvälinen Suzuki-opettajatutkinto, V taso

Yhteystiedot

p. +358 50 573 9271
etunimi.sukunimi@turunsuzukikoulu.fi

Kielet

Esittely

Katri Heino opettanut kitaransoittoa vuodesta 2005 lähtien ja on koulutukseltaan Suzuki­pedagogi sekä valmistunut musiikkipedagogiksi Helsingin Metropolian Ammattikorkeakoulusta. Lisäksi hän on opiskellut musiikkitiedettä, kasvatustiedettä sekä kulttuurihistoriaa Turun yliopistossa. Suzuki­pedagogiikassa Heino pitää tärkeänä ajatuksena sitä, että kaikki voivat oppia soittamaan ja musisoiminen tuottaa iloa meille kaikille. Soittaminen voi olla koko perheen yhteinen harrastus.

Muusikkona Heino on koulutukseltaan klassinen kitaransoittaja. Tämän lisäksi hän on soittanut irlantilaista kansanmusiikkia, käynyt flamencokitarakursseilla, niin Espanjassa kuin Suomessa, ja tutustunut luutun, barokkikitaran ja sähkökitaran soittoon. Lisäksi hän sovittaa ja säveltää kappaleita oppilaille ja opetuskäyttöön.

”Mielestäni kitara on monipuolinen soitin ja soveltuu monenlaisen musiikin soittamiseen. Siksi kannustan myös oppilaitani tutustumaan eri musiikkityyleihin perinteisten Suzuki­-kappaleiden rinnalla.”

https://turunsuzukikoulu.fi/wp-content/uploads/2020/07/Katri.jpg