Esittely

https://turunsuzukikoulu.fi/wp-content/uploads/2020/06/niittyjaviulu-scaled.jpeg

Turun Suzukikoulu on vuonna 2009 perustettu yksityinen musiikkioppilaitos, joka antaa korkeatasoista ja laadukasta musiikinopetusta taiteen perusopetuksen musiikin yleisen oppimäärän mukaan. Opetusta tarjotaan  Turun keskustassa, Hirvensalossa ja Ruskolla.

Koulun talous perustuu täysin lukukausimaksuihin. Koulu ei saa apurahaa toimintaansa.

Taiteen perusopetuksen yleinen oppimäärä

Innostavia soitto- ja laulutunteja Suzuki-menetelmällä on tarjolla ammattitaitoisten opettajien johdolla vauvasta vaariin! Suzuki-opetus sopii kaikille ikään ja kokoon katsomatta. Piano-, viulu-, sello- ja kitaratunnit voi aloittaa jo 3-vuotiaana. Laulusuzukiopetuksen puolestaan voi aloittaa jo odotusaikana. Aikuiset opiskelevat omassa aikuisosastossa.

https://turunsuzukikoulu.fi/wp-content/uploads/2020/07/pianoturkoosi.jpg
Child with music instruments. Musical education for kids. Colorful wooden art toys for kids. Little girl and boy play music. Kid with xylophone, guitar, flute.

Muskari ja soitinvalmennus

Soiton- ja laulunopetuksen lisäksi koulussa tarjotaan musiikin varhaisiänkasvatusta sekä soitinvalmennusta. Ryhmiä ovat:

  • Perhemuskari 0-5-vuotiaat
  • Soitinkaruselli 3-5-vuotiaat ja 6-9-vuotiaat
  • Pianomuskari 3-5-vuotiaat
  • Masumuskari odottaville äideille

Kouluumme ei ole pääsykokeita, sillä Suzuki-menetelmässä uskotaan, että musikaalisuuteen kasvetaan ympäristön vaikutuksesta.  ”Ihminen on ympäristönsä lapsi.” S. Suzuki

1178776

Henkilökunta

Koulun rehtorina toimii Suzukikoulun perustaja, Sini Lavastre. Koulussa työskentelee lisäksi kuusi muuta opettajaa. Lukuvuonna 2019–2020 oppilaita yleisen oppimäärän ja musiikin varhaiskasvatuksen ryhmissä oli yhteensä 95. Oppilaat olivat lapsia, nuoria ja aikuisia Turusta sekä ympäristökunnista.

Suomen Suzuki-yhdistys valvoo Suomessa tapahtuvaa Suzuki-opetusta. Turun Suzukikoulu sekä koulun opettajat ovat Suomen Suzuki-yhdistyksen jäseniä. Kaikki koulun opettajat osallistuvat säännöllisesti Suomen Suzuki-yhdistyksen järjestämiin opettajakoulutuksiin sekä ovat suorittaneet tai ovat suorittamassa kansainvälisiä Suzuki-opettajan tasotutkintoja. Opettajalla on oikeus käyttää itsestään virallisesti nimikettä ”Suzuki-pedagogi” suoritettuaan kansainvälisestä viisitasoisesta tutkintojärjestelmästä kolmannen tason.

Kansainvälinen yhteistyö

Vuonna 2014 Turun Suzukikoulu aloitti ystävyys- ja yhteistyötoiminnan Marseillen Suzukikoulun kanssa. Vuosina 2015–2016 toteutettiin CIMO:n Erasmus+ -apurahan turvin opettajavaihtoja Suomen ja Ranskan välillä. Yhteistyö koulujen välillä jatkuu edelleen.
the Suzuki Partnership Programme Turku-Marseille

Konsertit

Turun Suzukikoulu järjestää vuosittain lukuisia soittajaisia ja konsertteja Turussa sekä ympäristökunnissa. Koulun oppilaat ovat konsertoineet vuosittain mm. Perheiden Taiteiden yössä, Lasten musiikkijuhlilla ja Turun kaupungin Vauvaviikolla sekä Turun alueen päiväkodeissa.

https://turunsuzukikoulu.fi/wp-content/uploads/2015/11/10348208_816617551682558_7719482879535695446_n.jpg