Esittely

https://turunsuzukikoulu.fi/wp-content/uploads/2020/06/niittyjaviulu-scaled.jpeg

Turun Suzukikoulu on vuonna 2009 perustettu yksityinen musiikkioppilaitos, joka antaa korkeatasoista ja laadukasta musiikinopetusta taiteen perusopetuksen musiikin yleisen oppimäärän mukaan. Koulu sijaitsee Hirvensalon Moikoisissa.

Koulun talous perustuu täysin lukukausimaksuihin. Koulu ei saa apurahaa toimintaansa.

Taiteen perusopetuksen yleinen oppimäärä

Innostavia soitto- ja laulutunteja Suzuki-menetelmällä on tarjolla ammattitaitoisten opettajien johdolla vauvasta vaariin! Suzuki-opetus sopii kaikille ikään ja kokoon katsomatta. Piano-, viulu-, sello-, huilu- tai kitaratunnit voi aloittaa jo 3-vuotiaana. Aikuiset opiskelevat omassa aikuisosastossa.

https://turunsuzukikoulu.fi/wp-content/uploads/2020/07/pianoturkoosi.jpg
Child with music instruments. Musical education for kids. Colorful wooden art toys for kids. Little girl and boy play music. Kid with xylophone, guitar, flute.

Muskari ja soitinvalmennus

Soiton- ja laulunopetuksen lisäksi koulussa tarjotaan varhaisiän musiikkikasvatusta sekä soitinvalmennusta. Ryhmiä ovat:

  • Perhemuskari 0-4-vuotiaat
  • Soitinkaruselli 3-5-vuotiaat ja 6-9-vuotiaat
  • Pianomuskari 3-5-vuotiaat

Luonnollista ja lempeää oppimista

Koulussamme ei ole pääsykokeita, sillä Suzuki-menetelmä uskoo kaikkien mahdollisuuteen kasvaa musikaalisuuteen ympäristön vaikutuksesta. Oppilaita ei aseteta paremmuusjärjestykseen myöhemmissäkään vaiheissa, vaan jokaista kannustetaan edistymään omassa tahdissaan ja löytämään omat vahvuutensa.

”Ihminen on ympäristönsä lapsi.” -Shinichi Suzuki

1178776
https://turunsuzukikoulu.fi/wp-content/uploads/2021/08/583C13CD-D965-4A49-A782-2C662C231F32.jpeg

Henkilökunta

Koulun rehtorina toimii Eerika Ketonen. Koulussa työskentelee lisäksi kuusi muuta opettajaa.

Suomen Suzuki-yhdistys valvoo Suomessa tapahtuvaa Suzuki-opetusta. Turun Suzukikoulu sekä koulun opettajat ovat Suomen Suzuki-yhdistyksen jäseniä. Kaikki koulun opettajat osallistuvat säännöllisesti Suomen Suzuki-yhdistyksen järjestämiin opettajakoulutuksiin sekä ovat suorittaneet tai ovat suorittamassa kansainvälisiä Suzuki-opettajan tasotutkintoja. Opettajalla on oikeus käyttää itsestään virallisesti nimikettä ”Suzuki-pedagogi” suoritettuaan kansainvälisestä viisitasoisesta tutkintojärjestelmästä kolmannen tason.

Konsertit

Turun Suzukikoulu järjestää vuosittain lukuisia soittajaisia ja konsertteja Turussa sekä ympäristökunnissa. Koulun oppilaat ovat konsertoineet vuosittain mm. Perheiden Taiteiden yössä, Lasten musiikkijuhlilla ja Turun kaupungin Vauvaviikolla sekä Turun alueen päiväkodeissa.

https://turunsuzukikoulu.fi/wp-content/uploads/2015/11/10348208_816617551682558_7719482879535695446_n.jpg