Esittely

https://turunsuzukikoulu.fi/wp-content/uploads/2020/06/niittyjaviulu-scaled.jpeg

Turun Suzukikoulu on vuonna 2009 perustettu yksityinen musiikkioppilaitos, joka antaa korkeatasoista ja oppilaan tarpeisiin mukautuvaa musiikinopetusta. Koulu sijaitsee Hirvensalossa, keskeisellä paikalla Moikoisten palvelukeskuksessa. Ympäristössä on reilusti parkkipaikkoja ja 8 eri bussia pysähtyy ihan viereen.

Koulun toiminta on voittoa tavoittelematonta, ja sen talous perustuu kokonaan lukukausimaksuihin. Koulu ei saa apurahaa toimintaansa.

Opettajamme ovat ammattitaitoisia, koulutettuja ja edelleen halukkaita oppimaan uutta.

Taiteen perusopetuksen yleinen oppimäärä

Taiteen perusopetus on Opetushallinnon määrittelemää ja valvomaa opetusta. Opetussuunnitelmamme on Turun Kulttuurilautakunnan tarkistama ja hyväksymä ja täyttää taiteen perusopetukselle asetetut kriteerit.

Mitä tämä tarkoittaa käytännössä oppilaan kannalta?

Mikäli haluat harrastaa musiikkia siitä saatavan ilon vuoksi, voit olla varma, että koulussamme saat harrastukseesi ammattitaitoista, huolella suunniteltua ja rakkaudella toteutettua ohjausta. Saat edetä omaa yksilöllistä vauhtiasi, eikä sinulle aseteta suoritusvaatimuksia tai -määräaikoja.

Toisaalta, jos jossain vaiheessa alkaakin tuntua siltä, että haluat edetä pidemmälle tai jopa suuntautua musiikkialalle, koulussamme suoritetut opinnot luovat perustan, joka vie sinua kohti tavoitettasi ja esimerkiksi musiikin ammattiopintoja.

https://turunsuzukikoulu.fi/wp-content/uploads/2020/07/pianoturkoosi.jpg
Child with music instruments. Musical education for kids. Colorful wooden art toys for kids. Little girl and boy play music. Kid with xylophone, guitar, flute.

Muskari ja soitinvalmennus

Soitonopetuksen lisäksi koulussa tarjotaan varhaisiän musiikkikasvatusta sekä soitinvalmennusta. Ryhmiä ovat:

  • Perhemuskari 0-4-vuotiaat
  • Soitinkaruselli 3-5-vuotiaat ja 6-9-vuotiaat

Luonnollista ja lempeää oppimista

Koulussamme ei ole pääsykokeita, sillä Suzuki-menetelmä uskoo kaikkien mahdollisuuteen kasvaa musikaalisuuteen ympäristön vaikutuksesta. Oppilaita ei aseteta paremmuusjärjestykseen myöhemmissäkään vaiheissa, vaan jokaista kannustetaan edistymään omassa tahdissaan ja löytämään omat vahvuutensa.

”Ihminen on ympäristönsä lapsi.” -Shinichi Suzuki

1178776
https://turunsuzukikoulu.fi/wp-content/uploads/2021/08/583C13CD-D965-4A49-A782-2C662C231F32.jpeg

Henkilökunta

Koulun rehtorina toimii Eerika Ketonen. Koulussa työskentelee lisäksi kuusi muuta opettajaa.

Suomen Suzuki-yhdistys valvoo Suomessa tapahtuvaa Suzuki-opetusta. Turun Suzukikoulu sekä koulun opettajat ovat Suomen Suzuki-yhdistyksen jäseniä. Koulun opettajat osallistuvat Suomen Suzuki-yhdistyksen järjestämiin opettajakoulutuksiin sekä suorittavat kansainvälisiä Suzuki-opettajan tasotutkintoja. Opettajalla on oikeus käyttää itsestään virallisesti nimikettä ”Suzuki-pedagogi” suoritettuaan kansainvälisestä viisitasoisesta tutkintojärjestelmästä kolmannen tason.

Konsertit

Turun Suzukikoulu järjestää vuosittain lukuisia soittajaisia ja konsertteja Turussa sekä ympäristökunnissa. Koulun oppilaat ovat konsertoineet vuosittain mm. Perheiden Taiteiden yössä, Lasten musiikkijuhlilla ja Turun kaupungin Vauvaviikolla sekä Turun alueen päiväkodeissa.

https://turunsuzukikoulu.fi/wp-content/uploads/2015/11/10348208_816617551682558_7719482879535695446_n.jpg